Sök bostad hos Masmästaren

Då Masmästaren är ett privatägt fastighetsbolag förbehåller vi oss rätten att handplocka hyresgäster. Av den anledningen har vi ingen bostadskö. Det är oerhört viktigt för oss att få in rätt hyresgäst i våra lägenheter. Samtliga lägenheter som finns tillgängliga att söka hos Masmästaren finns tillgängliga på hemsidan. Så här går det till att söka bostad hos Masmästaren:

Hemsidan

När vi får en uppsägning av en lägenhet, presenteras den automatiskt på hemsidan. Sju dagar finns lägenheten presenterad här. Vi har som sagt inget kösystem utan vi väljer vilken eller vilka hyresgäster som vi anser passar in i den aktuella lägenheten och fastigheten bland de som anmält sitt intresse. Hur många som bjuds in till visning varierar från lägenhet till lägenhet. Till de som erbjuds visning skickas en inbjudan via e-post. Generellt är det mellan 1-5 intressenter som blir kontaktade för visning på varje ledig lägenhet.

Visning av lägenheten

Då lägenheten som skall hyras ut är bebodd sköter oftast befintlig hyresgäst visningen av lägenheten. Står lägenheten tom är det alltid personal från oss som du träffar. 

Vem får lägenheten?

När alla varit och tittat på lägenheten och återkommit till oss med sitt svar om intresse finns att hyra tittar vi vidare på de som har tackat ja. Vi gör en kreditupplysning, ringer referenser från tidigare hyresvärd och begär in arbetsgivarintyg som styrker inkomst och anställningsform om det behövs. Matchar den totala inkomsten i hushållet inte vårt krav kan vi komplettera med en borgen.
När vi har tagit beslut på vem som får lägenheten tar vi kontakt via telefon och erbjuder ett förstahandskontrakt. Övriga sökande blir via mail informerade om att lägenheten hyrts ut till annan sökande.

Kontraktsskrivning

Vi träffar i stort sett alltid våra blivande hyresgäster för kontraktsskrivning. Då går vi igenom kontraktet tillsammans, informerar om inflyttning och svarar på eventuella frågor. Det enda du behöver tänka på inför kontraktsskrivningen är att du ska ha med dig giltig legitimation.