Borttappade nycklar

Vad gör jag om jag tappat bort min nyckel?

Det beror på när det händer.

Om det är på arbetstid (vardagar 9-16) ska du ringa till Masmästarens fastighetsskötare på 023-70 46 46. Vi har huvudnyckel och kan hjälpa dig att komma in.


Efter eller före arbetstid ska du ringa jouren på 020-641 641, så kommer en väktare och släpper in dig. Tänk på att du måste kunna identifiera dig med ID-kort eller körkort. Du behöver också ha 500 kr kontant att ge till jourens väktare för att bli insläppt i lägenheten.


Vad kostar det?

När en nyckel försvinnner måste vi göra ett låsbyte, så att inte den som hittar nyckeln ska kunna ta sig in i din lägenhet.

Ett låsbyte kostar 1 600 kr och du får en faktura på posten. Låsbytet sker så snart som möjligt, oftast nästa dag.


Om du blivit av med nyckeln och ringt före eller efter arbetstid och ringt jourens väktare, kostar det 500 kr kontant till väktaren som släpper in dig.


Min nyckel har gått sönder! Vad kostar en ny?

Det kostar dig ingenting. Om din nyckel går sönder står Masmästaren för ny nyckel. Ta med den trasiga nyckeln och kom in till Masmästaren, så hjälper vi till med en ny nyckel. 


Får jag göra egna kopior på mina nycklar så att en kompis eller släkting kan ha den?

Du inte får göra kopior själv, utan det måste gå genom Masmästaren så att vi har koll på alla nycklar. Vi måste kunna säkerställa för kommande hyresgäster att det inte finns fler nycklar i omlopp till lägenheterna.


Jag har fått en tagg ? en elektronisk plastbricka ? för att öppna ytterdörren. Vad gäller om jag tappar bort den?

Taggar är likvärdiga med nycklar, tappar du din tagg måste du betala 200 kr för en ny.