Galgberget

Galgberget, eller Nedre Gruvriset som det också kallas, är Faluns senaste, större bostadsområde. Här blandas flerfamiljshus med villor och radhus. Området ligger på utfarten mot Borlänge, ca 2,5 km från Stora Torget. Närheten till naturen med elljusspår och golfbana finns här.  Byggnationerna startade i samband med att Falun stod som värd för Bomässan 1991 och flera hus byggdes som exempel på nytänkande och med en högre kvalitet inbyggd i boendet.


Masmästaren äger två fastigheter i området, båda byggda just till Bomässan 1991.

1 rum 2 rum 3 rum 4 rum Totalt
Nedre Gruvrisvägen 22-30, Tingsvägen 2-10 & Blystigen 1-7 4 18 14 13 49
Guldstigen 34-40 5 12 5 2 24
73

 

På Blystigen 9 finns dessutom ett gruppboende som drivs av Falu kommun. I gruppboendet finns sex lägenheter.

Med ca 2,5 km till Stora Torget och på vägen mellan Falun och Borlänge är läget väldigt bra för den som inte vill bo mitt i centrum. Närheten till naturen är här självklar och området är populärt hos barnfamiljer.

 Förskolor finns det flera stycken och Gruvrisskolan (F-9) som ligger i området har ett väldigt bra rykte om siga att vara en mycket bra skola.

Kommunikationerna med buss har flera alternativ, antingen resan går mot Falu centrum, eller mot Borlänge. Lättast hittar Du trafikinformation på Dalatrafik.se. Till Falu centrum (Falugatan) går buss linje 708 från området.