Hyra & betalning

Hyran, oavsett om det är en lokal- eller bostadshyra, ska betalas i förskott. Bostadshyror ska alltid betalas senast den sista vardagen i månaden före den månad hyran avser. Exempelvis skall betalning av hyran för juli vara oss tillhanda senast den sista vardagen i juni.

Normalt skickas hyresavier ut kvartalsvis. Är du ansluten till KIVRA kommer avierna automatiskt till din elektroniska brevlåda, annars kommer de per post (om du inte väljer att ansluta dig till e-faktura). Har du frågor gällande betalning kan du alltid logga in på Mina sidor, eller maila till oss på info@masmastaren.se  eller ringa 023-70 46 40.

Här kan du läsa om vilka olika sätt du kan betala din hyra på:

Autogiro

Autogiro är ett enkelt sätt att betala hyran. Med autogiro dras hyresbeloppet automatiskt från ditt konto på rätt dag (förfallodagen). Du får fortfarande hyresavier så att du ser vilket belopp som kommer att dras. Autogiroavierna kan du få per post eller som E-faktura till din Internetbank. Det finns flera sätt att anmäla sig till tjänsten. Om Du har e-legitimation kan du anmäla dig till tjänsten här, genom att fylla i denna blankett: Medgivandeblankett

Bankgiro

Masmästaren har ett bankgironummer speciellt avsett för hyresinbetalningar, 5414-8291. Hit kan du alltid betala din hyra. Kom bara ihåg att märka inbetalningen med det ocr-nummer som finns på utskickad hyresavi. Detta för att vi så snabbt som möjligt ska kunna registrera att hyran är betald och därigenom undvika exempelvis inkassoåtgärder.

E-faktura

Med e-faktura får du hyresavin elektroniskt direkt till din Internetbank. Du anmäler dig till tjänsten i din Internetbank eller så ringer du oss så hjälper vi dig. När anmälan är gjord får du en bekräftelse via e-post och från nästa avisering skickas dina hyresavier till din Internetbank som elektroniska fakturor.

E-fakturans fördelar är i korthet:

  • Det är bekvämt och du spar tid. OCR-nummer, betalningsdag och belopp är ifyllda på förhand vilket spar tid och förhindrar fel.
  • När en hyresavi inkommer till din Internetbank brukar de flesta bankerna ha en informationsruta på förstasidan där det påtalas att du har obetalda fakturor som ligger och väntar. När fakturan är registrerad för betalning eller betald, flyttas den till arkivet för utförda betalningar. På så vis kan du enkelt kontrollera betalda hyresavier bakåt i tiden och slipper arkivera pappersfakturor. E-fakturorna har pdf-format så de kan även skrivas ut och laddas ned.

Verkar det intressant?

Så här gör du:

  • Anslut dig till tjänsten e-faktura hos din Internetbank.
      1. Om du tidigare har betalat hyran via internetbanken så är vårt bankgiro redan registrerat hos dig och du kommer att få en fråga om du vill betala hyran till Masmästaren via e-faktura.
      2. Du kan också leta upp oss i listan över företag som är anslutna till tjänsten och göra samma sak som ovan. Vi finns med under bolagsnamnet Masmästaren Fastigheter AB.

Du kan också kontakta oss så hjälper vi dig att ansluta dig.

Har du några frågor kring förfarandet är du välkommen att ringa oss på telefon 023-70 46 40.

Sve-faktura

Svefaktura är en standard för enkel e-faktura mot offentlig sektor, som exempelvis myndigheter och kommuner, men även mot andra organisationer och företag. Vill ni att vi skickar era avier som Sve-fakturor är ni välkomna att kontakta oss på info@masmastaren.se eller ringa 023-70 46 40.