VISA KARTA

Norslund

Norslund är en stadsdel i Falun. Den delas av Korsnäsvägen in i Övre och Nedre Norslund. I Nedre Norslund ligger Origo köpcentrum samt en vårdcentral. Norslund har fått sitt namn efter en gård med samma namn som inte står kvar idag. Gården tillhörde ursprungligen kungsgården Noret som var landshövdingarnas sommarresidens. Området präglas av boende, både i lägenheter och i villor. Avståndet till Falu centrum (Stora Torget) är ca 2,5 km och det finns bra kommunikationer (se under fliken service i området).

Bor du här har du nära till Runn, Faluns ”skärgårdssjö”, skogen med motionsslingor, eller Falu centrum med hela utbudet som en stad kan erbjuda. Trivseln i området är hög i de kundmätningar vi genomför, så vi tror oss kunna utlova trivsel!

Masmästaren äger här fyra fastigheter, Norslundsskogen 1-4, med 386 bostadslägenheter. Samtliga lägenheter renoverades under 1990-talet och är ljusa, fräscha och erbjuder ett attraktivt boende.

Hyr du av Masmästaren finns möjlighet att hyra övernattningslägenhet i området, där gäster kan övernatta. Genom ett samarbete med Hyresgästföreningen kan lägenheten hyras för 150 kr per natt och bokning av lägenheten görs på telefon 070-372 59 08. Gästparkeringar för bil finns att låna till tillfälliga gäster. Vidare upplåter Masmästaren en samlingslokal där den lokala Hyresgästföreningen fritt disponerar denna lokal. I övrigt anordnas gemensamt midsommarfirande och diverse andra arrangemang.

 

Våra fastigheter i området

Vallavägen 27-29, Vallavägen 21-25, Kopparvägen 33-37, Kopparvägen 31,

Service i området

Direkt i närhet till Masmästarens område finns livsmedelsbutik, tobaksaffär och vårdcentral.

Förskola finns och låg- mellan- och högstadieskola finns i Hälsinggården, ca 1,5 km från Norslund.

Kommunikationerna är goda, med buss som Dalatrafik erbjuder.

Kontakter i området

Christina Höök
Förvaltare
Områdesansvarig för område: Norslund
Katharina Jansson
Fastighetsskötare
Områdesansvarig för område: Norslund
Lennart Gustafsson
Fastighetsskötare
Områdesansvarig för område: Norslund