Så går det till

Masmästaren är ett privatägt fastighetsbolag med ca 1800 lägenheter i Falun, Borlänge, Uppsala och Västerås. Omkring 300 lägenheter byter hyresgäst årligen. Att hitta en ny hyresgäst är ett värdefullt och viktigt arbete för oss.

Våra lediga lägenheter finns tillgängliga att lämna intresse på under ”Sök ledigt” här på vår hemsida. Alla har möjlighet att göra en intresseanmälan under förutsättning att man har en sökprofil hos oss. Detta skapar du genom att göra en kundanmälan på Mina Sidor. Alla uppgifter är skyddade och hanteras i enlighet med GDPR. För att vara godkänd hyresgäst hos oss behöver du uppfylla kraven i vår uthyrningspolicy som också finns publicerad under ”Sök ledigt”.

Så här går det till att söka bostad hos Masmästaren:

1. Lediga lägenheter presenteras på hemsidan

Lediga lägenheter publiceras på hemsidan efter uppsägning och varje hyresobjekt finns under sju (7) dagar tillgänglig att lämna intresse på.

Masmästarens lägenheter

2. Visning av lägenheten

Den som blir erbjuden visning får en inbjudan via e-post någon dag efter att lägenheten avpublicerats från hemsidan. Den avflyttande hyresgästen eller vår personal sköter visningen av lägenheten.

Fågelfrömatare med besökare

3. Vem får lägenheten?

Om intressenten efter visning tackar Ja till lägenheten tar vi en kreditupplysning. Vid behov tar vi även referenser från tidigare hyresvärd samt begär in arbetsgivarintyg som styrker inkomst och anställningsform. Matchar den totala inkomsten i hushållet inte vårt krav kan borgenär efterfrågas. Övriga sökande blir informerade via e-post att lägenheten blivit uthyrd.

Hyresgäst hos boservice

4. Skriva kontrakt

Den som erbjuds lägenheten behöver kunna legitimera sig vid kontraktsskrivning. Praktisk information och välkomstbrev lämnas till den nya hyresgästen i samband med hyresavtalets tecknande.