Så går det till

Kring 300 lägenheter byter hyresgäst årligen, detta gör att arbetet att hitta en ny hyresgäst utan att lägenheten ska stå tom mellan ut- och inflytt är väldigt viktigt för oss.

Då Masmästaren är ett privatägt fastighetsbolag förbehåller vi oss rätten att handplocka hyresgäster och av den anledningen har vi ingen bostadskö. Samtliga lägenheter som finns tillgängliga att söka hos oss finns tillgängliga här på webbplatsen, och det är oerhört viktigt för oss att få in rätt hyresgäst i våra lägenheter.

Så här går det till att söka bostad hos Masmästaren:

1. Lediga lägenheter presenteras på webben

Tillgängliga lägenheter visas automatiskt på webben efter uppsägning och finns under 7 dagar presenterad och tillgänglig att lämna intresse på. Det finns inget kösystem utan vi väljer vilken eller vilka hyresgäster som vi anser passar in i den aktuella lägenheten och fastigheten bland de som anmält sitt intresse.

Masmästarens lägenheter

2. Visning av lägenheten

De som erbjuds visning får en inbjudan via e-post. Generellt är det 1-5 intressenter som blir kontaktade för visning på varje ledig lägenhet.

Oftast sköter befintlig hyresgäst visningen av lägenheten. Står lägenheten tom är det alltid personal från oss som du träffar.

Fågelfrömatare med besökare

3. Vem får lägenheten?

Efter visning gör vi på samtliga som visat vidare intresse för att hyra lägenheten en kreditupplysning, ringer referenser från tidigare hyresvärd och begär in arbetsgivarintyg som styrker inkomst och anställningsform om det behövs. Matchar den totala inkomsten i hushållet inte vårt krav kan vi komplettera med en borgen.

Vi kontaktar den som får lägenheten via telefon och erbjuder förstahandskontrakt. Övriga sökande blir informerade via e-post att lägenheten blivit uthyrd.

Hyresgäst hos boservice

4. Skriva kontrakt

Vi träffar i stort sett alltid våra blivande hyresgäster för kontraktsskrivning. Då går vi igenom kontraktet tillsammans, informerar om inflyttning och svarar på eventuella frågor. Det enda du behöver tänka på inför kontraktsskrivningen är att du ska ha med dig giltig legitimation.