Så går det till

Masmästaren är ett privatägt fastighetsbolag med ca 1800 lägenheter i Falun, Borlänge, Uppsala och Västerås. Omkring 300 lägenheter byter hyresgäst årligen. Att hitta en ny hyresgäst är ett värdefullt och viktigt arbete för oss.

Våra lediga lägenheter finns tillgängliga att anmäla intresse på under ”Sök ledigt” här på vår hemsida. Alla har möjlighet att göra en intresseanmälan under förutsättning att man har en sökandeprofil hos oss. Denna skapar du genom att registrera dig på Mina Sidor. Alla uppgifter är skyddade och hanteras i enlighet med GDPR. För att vara godkänd hyresgäst hos oss behöver du uppfylla kraven i vår uthyrningspolicy.

Så här går det till att söka bostad hos Masmästaren:

1. Lediga lägenheter presenteras på hemsidan

Lediga lägenheter publiceras på hemsidan efter uppsägning och varje hyresobjekt finns under sju (7) dagar tillgänglig att lämna intresse på. För att gå vidare i urvalsprocessen behöver samtliga sökande ha fyllt i sin sökandeprofil på Mina Sidor.

2. Visning av lägenheten

Den som blir erbjuden visning får en inbjudan via e-post någon dag efter att lägenheten avpublicerats från hemsidan. En kreditupplysning tas i samband med att erbjudandet går ut. Den avflyttande hyresgästen eller vår personal sköter visningen av lägenheten. Visningsinformation hittar du på Mina Sidor.

3. Vem får lägenheten?

Om intressenten efter visning tackar Ja vid frågan om Fortsatt intresse på Mina Sidor tar vi vid behov referenser från tidigare hyresvärd samt arbetsgivare. Matchar den totala inkomsten i hushållet inte vårt krav kan borgensman efterfrågas. Övriga sökande blir informerade via e-post att lägenheten blivit uthyrd.

Faluån med fastigheter vid vattnet

4. Skriva kontrakt

Den som erbjuds lägenheten behöver kunna legitimera sig vid kontraktsskrivning. E-signering med mobilt bankID via Mina Sidor tillämpas i första hand. Praktisk information och välkomstbrev överlämnas till den nya hyresgästen i samband med hyresavtalets tecknande.