Så får du en sommarfin balkong

Sommaren är äntligen på väg och vad passar bättre än några smarta tips på hur du ordnar balkongen eller uteplatsen för maximal njutning?

 

1. Bestäm vilken funktion du vill att balkongen eller uteplatsen ska ha. Är det att odla växter, umgås, eller något annat. Vad är viktigast för dig?

 

2. Välj möbler efter storlek på balkongen. Om balkongen är liten passar det bra med ett par stolar och ett litet bord. På en större balkong kan ett parasoll ge skön skugga under varma dagar.

 

3. Grönska! Med växter får du enkelt härligt liv på balkongen. För att spara värdefull yta på golvet kan du använda hängande blomkrukor eller lådor på balkongräcket. Kom ihåg att blomlådorna ska hänga på insidan av räcket så att de inte kan ramla ned och skada någon. Det gäller också andra saker, för allas säkerhet får ingenting hänga på utsidan av balkongen.

 

4. Inbjudande golv. Ett naket betonggolv kan kännas kallt och inte så ombonat. Täck balkonggolvet med trall eller en matta som är särskilt anpassad för balkonger. Undvik andra mattor eftersom de inte släpper igenom fukt och kan göra så att golvets färg flagnar.

 

5. Extra mysfaktor med ljus. Om det finns ett eluttag på balkongen är det fint att linda en slinga med lampor runt räcket. Annars är en lykta med värmeljus en säker stämningshöjare, men lämna aldrig ljus obevakade. Det finns också lampor av solceller som ger ett stämningsfullt ljus om kvällen.

 

6. Välj vädertåliga möbler och saker till balkongen. Men om du har möjlighet att flytta in sakerna under tak går det lika bra med enklare balkonginredning. Några färgglada kuddar eller sittdynor gör balkongen extra välkomnande.

 

Sist men inte minst tänk på grannarna och visa hänsyn när du njuter av sommaren på balkongen!

 

Sommarfina balkonger i Falun

 

Tillbaka